Skip to main content

Eerstehands boete voor schending van de AVG

De Litouwse toezichthouder op gegevensbescherming, de State Data Protection Inspectorate (SDPI), heeft een boete van ruim 2 miljoen euro opgelegd aan Vinted, het bekende online platform voor tweedehands kleding. Dit besluit volgt na een onderzoek waarin meerdere schendingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) aan het licht kwamen.

Vinted zou tekortgeschoten zijn in het transparant informeren van gebruikers over de verwerking van hun persoonsgegevens. Daarnaast werden regels omtrent gegevensminimalisatie niet nageleefd en werden gevoelige gegevens verwerkt zonder een geldige juridische basis. Deze overtredingen zijn ernstig omdat ze de privacyrechten van miljoenen gebruikers schenden.

Het onderzoek van de SDPI benadrukte het belang van transparantie en zorgvuldigheid in de verwerking van persoonsgegevens. Het niet voldoen aan de voorwaarden van de AVG kan leiden tot aanzienlijke boetes en reputatieschade voor bedrijven.

Bij Krachtbron begrijpen we de complexiteit van de AVG en de noodzaak voor bedrijven om aan deze regelgeving te voldoen. Wij bieden uitgebreide diensten aan om ervoor te zorgen dat uw bedrijf compliant is en blijft met de AVG-voorschriften. Onze expertise en ondersteuning helpen bedrijven om hun privacybeleid te versterken en risico’s op boetes te minimaliseren.

Dus, wil jij in control zijn met betrekking tot privacy? Doe dan beroep op onze eerstehands oplossingen!

 

Meer artikelen
    0
    Shares