Skip to main content

Een heuse stroomstrijd!

Je kent het wel: je steekt de stekker in het stopcontact, maar er gebeurt niets. Een frustrerende ervaring, nietwaar? Maar wat als hele bedrijven en bouwprojecten maandenlang moeten wachten op een stroomaansluiting vanwege een overvol netwerk? Dan krijg je een heuse stroomstrijd die zich vertaalt naar juridische twisten in de rechtbank!

Met de opkomst van elektrificatie als alternatief voor gas, worstelen netbeheerders om de toenemende vraag bij te benen. Ondanks enorme investeringen blijft het elektriciteitsnetwerk piepen en kraken onder de druk.

Het gevolg hiervan is dat bedrijven, maatschappelijke instellingen en bouwprojecten steeds langer in de wachtrij staan voor een (verzwaarde) stroomaansluiting. Wachttijden langer dan een jaar zijn eerder regel dan uitzondering geworden, en dat leidt tot een toename van juridische gevechten. 

In veel gevallen begrijpt de rechtbank de netbeheerders, die zich verschuilen achter het excuus van netcongestie. Maar recentelijk lijkt er een omslag te zijn. Een uitspraak ten gunste van een laadpaalbedrijf zou wel eens verandering kunnen brengen in deze dynamiek.

Terwijl deze juridische gevechten plaatsvinden, is het van cruciaal belang dat congestieproblemen goed worden geborgd in contracten. Daar komt Krachtbron Legal Power om de hoek kijken. Wij staan klaar om te helpen bij het opstellen van waterdichte contracten die de belangen van alle betrokken partijen beschermen.

Wie weet, misschien is er binnenkort genoeg stroom voor iedereen, zonder de noodzaak van een dagje in de rechtbank!

Meer artikelen
    0
    Shares