Skip to main content

Ontdek de kracht van de Data Protection Impact Assessment (DPIA) voor jouw organisatie!

In een wereld waar gegevensverwerking steeds complexer wordt, is het beschermen van de privacy cruciaal. De DPIA is een waardevol instrument dat hierbij helpt. Maar wat houdt een DPIA precies in en waarom zou het een prioriteit moeten zijn voor jouw bedrijf?

Een DPIA is geen statisch proces, maar eerder een dynamisch en systematisch onderzoek naar de mogelijke gevolgen van gegevensverwerking voor de privacy. Het stelt je in staat om proactief privacyrisico's te identificeren, te evalueren en te verminderen voordat ze zich voordoen.

Waarom is een DPIA zo belangrijk?

 • Identificatie van risico's: Een DPIA helpt bij het opsporen van potentiële risico's die kunnen ontstaan door de verwerking van persoonsgegevens binnen jouw organisatie.
 • Privacy by design: Door vroegtijdig privacyrisico's te herkennen, kun je privacyoverwegingen integreren in het ontwerp van jouw processen, systemen en producten.
 • Compliance met de AVG: Het uitvoeren van een DPIA is een wettelijke verplichting onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor bepaalde soorten gegevensverwerking.
 • Transparantie en vertrouwen: Het tonen van zorgvuldigheid in het omgaan met persoonsgegevens vergroot het vertrouwen van klanten, partners en stakeholders in jouw organisatie.

Hoe voer je een DPIA uit?

 1. Identificeer de verwerking: Begin met het identificeren van de gegevensverwerkingen waarvoor je een DPIA wilt uitvoeren.
 2. Beoordeel de noodzaak: Onderzoek of de verwerking een hoog privacyrisico met zich meebrengt voor betrokkenen.
 3. Analyseer de risico's: Identificeer en evalueer de potentiële privacyrisico's die gepaard gaan met de verwerking van persoonsgegevens.
 4. Maatregelen nemen: Neem maatregelen om de geïdentificeerde risico's te minimaliseren of te elimineren.

Bij Krachtbron begrijpen we de complexiteit van gegevensbescherming en zijn we er om jou te ondersteunen bij het uitvoeren van een DPIA en het naleven van de AVG. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies, begeleiding en op maat gemaakte oplossingen om de privacy van jouw organisatie te waarborgen!

Meer artikelen
  0
  Shares